fbpx

A pandémia leple mögé rejtett igazi katasztrófa

2021 március 07
1805 megtekintés    
 • Ezt a cikket Brandon Smith írta, és eredetileg a Birch Gold Group- nál jelent meg.

  A közelmúltbeli gazdasági hírekben a címlapokat a kötvényhozamok emelkedésével kapcsolatos aggodalmak uralják. A megnövekedett kötvényhozamok az infláció esetleges megugrásának jelei, és logikusan arra szólítanak fel, hogy a Federal Reserve növelje a kamatlábakat az infláció megakadályozása érdekében.

  A magasabb kötvényhozamok azt is jelentik, hogy a részvények számára versenyképes alternatíva áll rendelkezésre a befektetők számára - mindkettő olyan tényező, amely zuhanást idézhet elő a tőzsdén.

  Ha valaki tanulmányozza a   tőzsdei összeomlás tényleges történetét a nagy gazdasági válság idején, akkor azt fogja találni, hogy a  Federal Reserve kamatemelése  okozta és hosszabbította meg a katasztrófát, miután az 1920-as évek során olcsó és könnyű pénzeket teremtettek. Ben Bernanke volt elnök még 2002-ben nyíltan beismerte, hogy a Fed felelős  Milton Friedman tiszteletére mondott beszédében . Állította:

  Röviden, Friedman és Schwartz szerint az intézményi változások és a téves doktrínák miatt a Nagy Összehúzódás banki pánikjai sokkal súlyosabbak és szélesebb körűek voltak, mint általában egy visszaesés idején történtek volna. Hadd fejezzem be beszédemet azzal, hogy kissé visszaélek a Federal Reserve hivatalos képviselői státusommal. Szeretném elmondani Miltonnak és Annának: A nagy depresszióval kapcsolatban. Igazad van, mi csináltuk. Nagyon sajnáljuk. De hála neked, nem csináljuk újra.

  Ez aztán felveti a kérdést - infláció vagy defláció? Vajon a Fed "megismétli?"

  Valószínűleg nem teljesen ugyanúgy, de mind az infláció, mind a defláció elemeit hamarosan stagfláció formájában láthatjuk  .

  Ez egy Catch-22, amelyet a központi bank hozott létre, és sokan (köztük én is) úgy gondolják, hogy a Fed szándékosan hozta létre a talányt. Az összes központi bankot a Nemzetközi Fizetések Bankja (BIS) köti össze, és a BIS keresztül-kasul globalista intézmény. A globalista menetrend arra törekszik, hogy az úgynevezett „nagy visszaállítást”  a globális gazdaság és a kapitalizmus teljes reformálásává  egyetlen világszocialista rendszerré alakítsa… természetesen maguk a globalisták irányítják.

  Véleményem szerint a Fed mindig is egyfajta intézményes öngyilkos merénylő volt; feladata, hogy a megfelelő pillanatban önpusztítson, és magával vigye az amerikai gazdaságot, mindezt kultuszszerű globalista ideológiájának terjesztése nevében.

  Az egyetlen ismeretlen ezen a ponton az, hogyan fogják folytatni a szabotázsukat. A központi bank továbbra is engedi, hogy az  infláció felrobbantsa  a megélhetési költségeket az Egyesült Államokban, vagy magasabb kamatlábakkal avatkozik be,   és lehetővé teszi a tőzsdék összeomlását?

  Akárhogy is, súlyos gazdasági válsággal nézünk szembe a közeljövőben.

  Az infláció növekedése a gazdasági fellendülést jelenti?

  A közgazdászok gyakran azzal érvelnek, hogy az emelkedő hozamok és az infláció „jó dolog”. Állításuk szerint ez a gyors gazdasági fellendülés jele. Nem értek egyet.

  Ha az „infláció” megegyezik a „fellendüléssel”, akkor 2002-ben Argentínában, 1994-ben Jugoszláviában vagy az 1920-as évek elején Németországban, Weimarban nem következtek be teljes gazdasági összeomlások  .

  Nem látom a gyógyulást. Amit látok, az a dollár vásárlóerejének gyors leértékelődése az ingerintézkedések révén végrehajtott hatalmas fiat nyomtatás miatt. A Fed és az amerikai kormány rövid távú gazdasági aktivitás-növekedést vásárol, de rejtett áron. Ez egy olyan feltétel, amelyet a dollárindex nem is kezd el kezelni, de  nyilvánvaló  a szükséges áruk és áruk árában.

  Ne feledje, hogy mindezt a világjárványra adott válasz nevében teszik. A világjárvány az Egyesült Államok gazdaságának aktív pusztításának végső kifogása. Az ösztönző intézkedések során a helikopterpénzek véletlenszerűen dobódtak, mivel milliárdokat szippantanak elsősorban a nagyvállalatok és csalás útján. Azok az emberek, akik a kormány 2000 dolláros segélycsekkjét követelik, nem is sejtik, hogy a vállalati jólét az elmúlt évben több milliárd visszamenőleges adó-visszatérítés mellett folyt. Ez a pénznyomtatás valahol kárt fog okozni. Nem kerülhető el.

  Nem a pandémiáról van szó

  Először tisztázzunk valamit: A járvány NEM az oka az ingeráradatnak. A világjárvány nagyon keveset tett az Egyesült Államokban a tényleges üzleti élet  károsításáért. Inkább a  zárlat okozta a legtöbb kárt.

  Gondoljon erre egy pillanatra - a szövetségi és az állami kormányok lezárásokkal zúzták a gazdaságot, majd hatalmas ösztönző intézkedések megoldását ajánlották fel. Ez pedig tönkreteszi a pénzügyi stabilitást és gyors árinflációt generál.

  A bezárást elutasító konzervatív államok és megyék  sokkal gyorsabban térnek vissza,  mint azok a baloldali államok, amelyek drakonikus korlátozásokat szabtak az állampolgárokra. A lezárások azonban nem tettek semmit a COVID-19 kék államokban történő elterjedésének megakadályozásában. Tehát a lezárások nem hoztak észrevehető előnyt a nyilvánosság számára, de tökéletes indoklást adtak a jegybanknak a dollár további erodálására.

  Ez az ebből fakadó árinfláció még a vörös államok elől sem menekülhet el.

  Például a  lakásárak gyorsan bővülnek  a 2006-os piaci buborékon túl. Ez részben annak köszönhető, hogy emberek milliói vesznek részt az Egyesült Államok talán legnagyobb migrációjában a nagy gazdasági világválság óta. Aki képes, elköltözik a nagyobb városokból az elővárosi és a vidéki területekre. De a lakásáraknak is történelmi szokása, hogy a valuta leértékelésével együtt inflálódnak. Egy régebbi lakás fenntartásának és átalakításának, vagy új ház építésének költségei emelkednek, amikor az olyan áruk ára emelkedik, mint a fűrészáru.

  És a fűrészárak ára bizonyosan emelkedik! A puhafa fűrészáru ára  legalább 110% -kal  emelkedik az egy évvel ezelőtti értékhez képest, és egy hét alatt akár 10% -ot  is megmászik .

  A lakásbérlés sem kerüli el az inflációt, mivel az ingatlanok fenntartásának növekvő költségei arra kényszerítik a bérbeadókat, hogy növeljék a bérleti díjakat. Az egyetlen hely, ahol csökkennek a bérleti díjak, azok a nagyvárosok, amelyekből az amerikaiak menekülni akarnak, például New York és San Francisco.

  Az infláció nem csak a lakhatásban

  Az árucikkek többsége továbbra is az inflációt mutatja. Az élelmiszer-  és  energiaárak  az elmúlt évben magasabbak voltak. A kormányok ismét hibáztatják a járványt és „az ellátási láncra nehezedő stresszeket”, ami hihető állítás lehetett kilenc hónappal ezelőtt, de ma még nem. Bármi, ami elrejti azt a tényt, hogy mindennek az ingernek inflációs következményei vannak.

  Az importált áruk tekintetében a dollár leértékelődése látható a legjobban. Más szóval, több dollárba kerül az Egyesült Államokon kívüli áruk megvásárlása, mivel a dollár értéke csökken. És mivel az amerikai kiskereskedelem nagy részét külföldi gyártók látják el, ez azt jelenti, hogy az átlagos amerikai fogyasztókat súlyos inflációs következmények fogják elszenvedni. A közvélemény stressze és haragja nagy lesz.

  A pandémiás zárak csak ürügy

  Éppen ezért folytatni kell a COVID-19 zárolását, és a járványfélelem gyárnak aktívnak kell maradnia. A globalistáknak szükségük van egy eseményre a Reset számára, és ellenőrizniük kell az állampolgárságot, és a pandémiát bármiért felróhatják. Azt hiszem, ezért látjuk már, hogy a média hipnotizálja a „COVID mutációk” létét. Ne lepődjön meg, ha a Biden-kormány megpróbálja  valamikor ebben az évben nemzeti zárolást végrehajtani  a „halálosabb” COVID-19 változat terjedésének megállítása nevében  .

  Nem számít, hogy a korábbi lezárások haszontalanok voltak, és az összes adat azt mutatja, hogy a gazdaság nyitva tartása felsőbbrendű politika. Úgy tűnhet, hogy a logika teljesen kijön az ablakon, de nagyon logikus oka van annak, ami a globalisták fejében történik.

  A stagfláció a gazdaság egyes szektoraiban bekövetkezett veszteségek, a magas munkanélküliség és a bérek képtelenségével lépést tartani a költségekkel.

  Folyamatosan lebontják a kisvállalkozói szektort, amelyet megint úgy gondolom, hogy szándékosan pusztítanak el. Nem tévedés, hogy a lezárások során a kisvállalkozásokat főként „nem alapvető” célzattá tették. Az sem véletlen, hogy a  COVID-19 PPP-hitelek többsége  nagy dobozos vállalatokhoz került, míg a kisvállalkozások szinte semmit sem kaptak. A kisvállalkozói szektor törlődik, és csak a vállalati szektor marad a fogyasztók ellátásában.

  Lehet, hogy a demokraták annyira hajlandóak a szövetségi minimálbér óránként 15 dollárra emelésére. A bérek már a piaci keresletnek és a régiónak megfelelően emelkednek. Az átlagos nem szakképzett munkavállaló az Egyesült Államokban körülbelül 11 dollárt keres óránként. A kormánynak nem kell beavatkoznia, hacsak nem hátsó szándékaik vannak.

  A 15 dolláros minimálbér valószínűleg  szétzúzná a kisvállalkozások maradványait , és csak azok a vállalatok engedhetik meg maguknak, hogy magasabb díjat fizessenek a munkavállalóknak, amelyek az ösztönző dollárok nagy részét kapják. Ráadásul évek múlva a kormány azt állíthatta, hogy az emberek fizetésének növelésével „felléptek” az elöl futó stagfláció ellen. A 15 dolláros minimálbér azonban rövid távon a leghasznosabb a létesítmény számára, mert zavarosítja az inflációs kérdéseket.

  Az árak továbbra is emelkedni fognak a dollár leértékelődése miatt, de a média és a kormány azt állítja, hogy semmi köze a dollárhoz és minden ahhoz, hogy a vállalatok megemeljék a polc árát a megnövekedett munkaerő-költségek ellensúlyozása érdekében.

  Az amerikai társadalom történetének legnagyobb fenyegetettsége

  Gyanítom, hogy a létesítmény mindent megtesz annak érdekében, hogy elterelje a lakosság figyelmét az amerikai társadalom történetének legnagyobb fenyegetéséről - a  stagflációs időzített bombáról .

  Ha beismerik létezését, a közönség felkészülhet rá, és ezt nem akarják. Ha az amerikaiak  decentralizálnák helyi gazdaságukat , a nagy dobozos kiskereskedők helyett a helyi kisvállalkozásokat támogatnák, elkezdenék a szükségleteket előállítani maguknak, és ha olyan deviza-alternatívákat fejlesztenének ki, mint például az áruk által támogatott helyi árfolyamok ... akkor képesek lennének túlélni egy nemzeti pénzügyi válságot .

  Valójában garantálom, hogy minden olyan közösséget, megyét vagy államot, amely megteszi ezeket a lépéseket, a szövetségi kormány azonnal megcélozza, tovább tárva az igazságot: A létesítmény azt akarja, hogy a lakosság szenvedjen.

  Gazdasági katasztrófát akarnak. Nem akarják, hogy az embereknek lehetőségük legyen gondoskodni magukról. Félő, kétségbeesett és formálható emberekre van szükségük, különben soha nem fogják elérni  Reset programjukat .

  Egyedi látogatók

  MaMa117
  TegnapTegnap646
  E-hétenE-héten2484

  Névnap

  2022. máj. 20. péntek
  Bernát, Felícia

  Holnap
  Konstantin
  napja lesz.
  Fel

  Ez a weboldal cookie-kat használ a hitelesítés, navigáció és egyéb funkciók kezelésére. Honlapunk használatával Ön elfogadja hogy cookie-kat helyezhetünk el az eszközén.
  GDPR letöltés | GDPR rendelet